V skladu z ZEKom-1 vas moramo opozoriti, da to spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi vam omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Več informacij najdete v naših Pravilih o rabi piškotkov.
Dovolili ste, da se na vašo napravo naložijo piškotki. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Zavrnili ste uporabo piškotkov. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Pirs za Android
Pirs Adaffix
Pošiljanje posameznih sporočil

Datum objave: 17.12.2010

Za pošiljanje posameznih elektronskih sporočil ali povpraševanj prek Pirsa na internetu registracija oziroma prijava v Pirs nista potrebni. Za pošiljanje e-sporočila posameznim podjetjem bo zadoščal vpis vašega e-naslova.
Za pošiljanje posameznih sporočil se lahko odločite povsod v Pirsu, kjer so objavljeni elektronski naslovi. Elektronski naslovi so med drugim za vsako podjetje objavljeni med kontaktnimi podatki posameznega podjetja (zavihek Kontakti) in pri proizvodih v E-katalogu (zavihek E-katalog). Če bi želeli poslati sporočilo enemu podjetju, najprej to podjetje poiščite in med podatki kliknite na elektronski naslov.


Ob prvi uporabi se vam odpre okno za vpis elektronskega naslova (pred tem vam Pirs vedno ponudi možnost izbire pošiljanja povpraševanja ali elektronskega sporočila) s pomembnimi pravnimi določili, ki jih morate pred prvim pošiljanjem prebrati in se z njimi strinjati tako, da vpišete svoj veljavni oziroma aktivni elektronski naslov in kliknete na gumb »Potrdi«.


Nato se odpre okno za sestavljanje sporočila. Tudi v tem oknu bodite pozorni na pravna določila. Ko vnesete vse zahtevane podatke, po kliku na gumb »Pošlji« program pošlje sporočilo izbranemu podjetju.

 

Ob tem je pomembno, da se vaš na opisani način vneseni elektronski naslov zabeleži v bazo pridruženih uporabnikov, saj lahko Pirs le tako omogoča prejemnikom poslanih sporočil odjavljanje od nadaljnjega prejemanja sporočil, kar je ena od najpomembnejših zakonskih zahtev.  

 

Kot pridruženi uporabnik se s tem elektronskim naslovom lahko naknadno tudi registrirate. Po registraciji postanete registriran uporabnik Pirsa in v uporabniškem računu »Moj Pirs« lahko spremljate vso zgodovino poslanih in prejetih sporočil za izbrani elektronski naslov. Zato smo prepričani, da se vsakemu resnemu uporabniku splača takojšnja registracija, saj si s tem prihrani čas za ponavljanje vpisovanja svojega e-naslova ob vsakem pošiljanju posameznega sporočila.