V skladu z ZEKom-1 vas moramo opozoriti, da to spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi vam omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Več informacij najdete v naših Pravilih o rabi piškotkov.
Dovolili ste, da se na vašo napravo naložijo piškotki. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Zavrnili ste uporabo piškotkov. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Pirs za Android
Pirs Adaffix
Elektronska pošta
Video pomoč


Želite podjetjem poslati ponudbo s priponko kot elektronsko pošto? Med Pirsovimi trženjskimi orodji izberite pošlji elektronsko sporočilo.

Za kreiranje in pošiljanje e-sporočila samo enemu prejemniku (podjetju) ni potrebna registracija oziroma prijava uporabnika v Pirs, za pošiljanje e-sporočil več prejemnikom hkrati pa se morate najprej registrirati oziroma prijaviti.
 

»Pošlji elektronsko sporočilo« je Pirsovo poslovno orodje, ki omogoča pošiljanje elektronskih sporočil izbranim podjetjem, ki:

  • med svojimi podatki imajo elektronski naslov,
  • so dala predhodno soglasje v skladu s 158. členom Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) ali
  • vam niso prepovedala nadaljnjega pošiljanja elektronskih sporočil prek Pirsa.

V seznamu zadetkov označite eno ali več podjetij s klikanjem na logično polje levo zgoraj pri vsakem podjetju, lahko pa označite vse hkrati s klikom na »Označi: Vse«. Hkrati lahko elektronsko sporočilo pošljete na največ 1.000 izbranih podjetij.

Za označena podjetja izberete možnost »Pošlji elektronsko sporočilo« in program Pirs vam odpre okno za pripravo vsebine elektronskega sporočila. Izpolnite obvezne elemente:

  • zadeva – naslov elektronskega sporočila,
  • vsebina sporočila – vsebina elektronskega sporočila, ki ga lahko oblikujete,
  • obvezno morate potrditi sprejemanje pravnih določil.

V spodnjem delu okna imate seznam podjetij, ki ste jih izbrali, da bi jim poslali elektronsko sporočilo. Za vsako podjetje imate lahko eno izmed sporočil:

  •  - podjetje je dalo soglasje po 158. členu ZEKom-1 in sporočilo bo poslano,
  •  - podjetje vam je prepovedalo nadaljnje pošiljanje elektronskih sporočil in sporočilo ne bo poslano,
  • podjetje nima elektronskega naslova med svojimi podatki in je polje »zamrznjeno«.

Ko ste vsebino sporočila pripravili, kliknite na gumb »Pošlji« in Pirs bo izbranim podjetjem poslal pripravljeno elektronsko sporočilo.

Pirs kot prvi poslovni imenik v Sloveniji za elektronske naslove mnogih podjetij ponuja predhodno soglasje po 158. členu Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1, Ur.l. RS, št. 109/2012). Predhodno soglasje je pridobljeno osebno in je verificirano s podpisom pooblaščene osebe posameznega podjetja. S tem uporabnikom Pirsa dovoljujejo, da lahko v Pirsu objavljeni e-naslov uporabijo za prvo komercialno sporočilo za namen neposrednega trženja in s tem soglašajo, da takšno sporočilo ne šteje za neželene komunikacije po 158. členu ZEKom-1. Takšni elektronski naslovi so označeni z .

V skladu s tretjo alinejo 1. odstavka 6. člena ZEPT (Ur.l. RS, št. 61/2006, 45/2008 in 79/2009) mora pošiljatelj nedvoumno navesti ime in priimek fizične oziroma polni naziv pravne osebe, v imenu katere je komercialno sporočilo poslano.

Program PIRS omogoča vodenje evidence, če vam prejemnik prepove nadaljnje pošiljanje elektronskih sporočil. Seznam podjetij, ki so vam kot registriranemu uporabniku Pirsa na internetu prepovedala nadaljnja pošiljanja, najdete v uporabniškem računu »Moj Pirs« => »Nedostopna podjetja«.

OPOZORILO: Pošiljajte e-pisma samo tistim, ki takšno pošto želijo prejemati. Pošiljanje pošte brez pooblastila prejemnika je po internetnih kodeksih in zakonih nekaterih držav prepovedano. Preberite si pravna določila.

Kako v treh korakih pošljete elektronsko sporočilo podjetjem?

1. korak

Poiščite podjetja prek splošnega ali naprednih kriterijev iskanja.


2. korak

Označite podjetja, ki jim želite poslati elektronsko sporočilo.


3. korak

Med trženjskimi orodji izberite »Pošlji elektronsko sporočilo«, sestavite vsebino sporočila in kliknite na »Pošlji«.

 

 
Video pomoč