V skladu z ZEKom-1 vas moramo opozoriti, da to spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi vam omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Več informacij najdete v naših Pravilih o rabi piškotkov.
Dovolili ste, da se na vašo napravo naložijo piškotki. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Zavrnili ste uporabo piškotkov. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Pirs za Android
Pirs Adaffix
Novinarska informacija  
PIRS je v Sloveniji izdal program adaffix

Datum objave: 8.3.2012


Program za mobilne telefone predlaga sorodna podjetja, če klicatelj ne more priklicati želenega podjetja, in prepoznava neznane klice.  

Dunaj, Ljubljana, februar 2012 – Pirs in adaffix sta v Sloveniji dala na trg večkrat mednarodno nagrajeni program adaffix za prenosne telefone (http://www.adaffix.com/). Ta uporabniku predlaga drugo lokalno podjetje, če želenega podjetja ne more priklicati po telefonu. Za pridobitev te informacije adaffix uporablja podatke iz uveljavljenega slovenskega poslovnega imenika PIRS (http://www.pirs.si).

Funkcija "Predlagaj podjetja" klicatelju bistveno olajša vzpostavljanje stika z želenim podjetjem. Na primer, klicatelj pokliče številko vodovodnega inštalaterja v Ljubljani, vendar je podjetje trenutno nedosegljivo. V nekaj sekundah adaffix prikaže uporabniku druge vodovodne inštalaterje, ki jih lahko pokliče (program predlaga največ 3 podjetja). S klikom na gumb preprosto pokliče eno izmed predlaganih podjetij, kontaktne podatke teh podjetij pa lahko tudi doda v seznam stikov na prenosnem telefonu.

Funkcija "Prepoznavanje klicatelja" prepozna številko dohodnega klica, če ga uporabnik nima v seznamu stikov, tako da jo primerja s podatkovno bazo Pirs. Ko telefon zvoni, je prikazano ime klicanega podjetja. V primeru neodgovorjenega klica adaffix prikaže ime podjetja in čas klica.

Zaradi lažje uporabe adaffix deluje v ozadju pametnega telefona in vsebino prikaže takrat, ko je to potrebno. Uporabniku ni treba vedno znova zaganjati programa. Ponuja tudi dodatne funkcije, kot so blokiranje klica, sinhronizacija stika in status na Facebooku, ki prikaže fotografijo in dejanski status prijateljev na Facebooku, ko ti pokličejo. Program deluje na pametnih telefonih s podporo operacijskim sistemom Android, BlackBerry RIM in Symbian S60.

"Sodelovanje z adaffixom je pomemben korak za rastoči trg uporabnikov pametnih telefonov v Sloveniji," pravi Dušan Podrekar, direktor Pirsa. Ta program bo nedvomno učinkovito povezal potrošnike in podjetja na trgu.

“Navdušeni smo, da bomo sodelovali s Pirsom in da bomo lahko Slovenijo dodali v našo mednarodno mrežo za prepoznavanje klicateljev. V Sloveniji je v uporabi več telefonov, kot ima država prebivalcev, in 28 odstotkov uporabnikov že ima pametne telefone. Sodelovanje s Pirsom bo uporabnikom programa adaffix omogočilo povezavo z najbolj razširjeno bazo poslovnih podatkov v Sloveniji," pravi Claudia Dreier-Poepperl, ustanoviteljica in izvršna direktorica adaffixa.

Prenos programa adaffix za pametne telefone: http://www.adaffix.com/, Android Market, BlackBerry Appworld, in OVI (Nokia).

Nekaj o adaffixu

Adaffix naredi vaše telefonske klice učinkovitejše, saj jim doda pomembno lokalno in socialno vsebino v realnem času. Večkrat nagrajeni program za mobilne telefone deluje že v ZDA, Kanadi, Nemčiji, Avstriji, na Danskem, Švedskem, v Belgiji, na Slovaškem, Češkem, Madžarskem in Poljskem, v Turčiji, Egiptu, Estoniji, Litvi in Sloveniji. Adaffix je zasebno podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2009 in ima sedež na Dunaju (Avstrija). Za podrobnejšo informacijo obiščite spletno stran http://adaffix.com/company.

O Pirsu in izdajatelju

Slovenska knjiga je založba z dvajsetletnimi izkušnjami na področju izdaje poslovnih imenikov, med njimi pa je najbolj znan Pirs (Poslovni informator Republike Slovenija). Pirs ni samo imenik, ampak je najpopolnejša zbirka poslovnih podatkov o podjetjih in drugih organizacijah, preverjenih z osebnim obiskom na terenu, še zlasti izdelkov in storitev, ki jih podjetja ponujajo. Za kakovost in poslovno odličnost je Pirs prejel že štiri najvišje evropske nagrade, ki jih podeljuje mednarodno združenje poslovnih podatkovnih baz EADP. Pirs izhaja na cederomu in internetu, od februarja 2012 pa tudi v različici za prenosne telefone z operacijskim sistemom Android.

Krajša verzija novinarske informacije 1

Plod sodelovanja med Pirsom in adaffixom je prisotnost večkrat mednarodno nagrajenega programa za prenosne telefone adaffix tudi v Sloveniji. Ta uporabniku predlaga drugo lokalno podjetje, če želenega ne more priklicati po telefonu. Program klicatelju bistveno olajša vzpostavljanje stika z želenim podjetjem, obenem pa prepozna številko dohodnega klica, če ga uporabnik nima v seznamu stikov, tako da jo primerja s podatki v Pirsu. Program deluje na pametnih telefonih z operacijskimi sistemi Android, BlackBerry RIM in Symbian S60, podrobnosti pa so objavljene na naslovu www.pirs.si/adaffix.

Krajša verzija novinarske informacije 2

Plod sodelovanja med Pirsom in adaffixom je prisotnost večkrat mednarodno nagrajenega programa adaffix za prenosne telefone tudi v Sloveniji. Ta uporabniku predlaga drugo lokalno podjetje, če želenega ne more priklicati po telefonu. Za pridobitev te informacije adaffix uporablja podatke iz uveljavljenega slovenskega poslovnega imenika PIRS. Zaradi lažje uporabe adaffix deluje v ozadju pametnega telefona in vsebino prikaže takrat, ko je to potrebno. Program klicatelju bistveno olajša vzpostavljanje stika z želenim podjetjem, obenem pa prepozna številko dohodnega klica, če ga uporabnik nima v seznamu stikov, tako da jo primerja s podatki v Pirsu. Ko telefon zvoni, je prikazano ime klicanega podjetja. V primeru neodgovorjenega klica adaffix prikaže ime podjetja in čas klica. Program deluje na pametnih telefonih z operacijskimi sistemi Android, BlackBerry RIM in Symbian S60, podrobnosti pa so objavljene na naslovu www.pirs.si/adaffix.


PR KONTAKT

Mario Pintar, pomočnik direktorja prodaje
Slovenska knjiga, d.o.o.
Stegne 3, 1000 Ljubljana

tel. 01 500 52 48

e-naslov: mario.pintar@pirs.si
Rudi Bregar, urednik Pirsa
Slovenska knjiga, d.o.o.

Stegne 3, 1000 Ljubljana
info@pirs.si
www.pirs.si

 

Novinarska informacija (.doc in .pdf)

Novinarska informacija za Pirs adaffix.doc (175 KB)

Novinarska informacija za Pirs adaffix.pdf (244 KB)

Slikovni material (.gif)

Logotip