V skladu z ZEKom-1 vas moramo opozoriti, da to spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi vam omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Več informacij najdete v naših Pravilih o rabi piškotkov.
Dovolili ste, da se na vašo napravo naložijo piškotki. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Zavrnili ste uporabo piškotkov. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Pirs za Android
Pirs Adaffix
Vsebine podatkov

Večino vsebine podatkov poznamo, nekatere pa vam predstavljamo nekoliko podrobneje.
 • Kadrovski potencial predstavlja skupno število ljudi, ki jih ima podjetje na voljo za izvajanje dejavnosti ali izvedbo del. Sem sodijo tudi potencialni pogodbeni partnerji, študenti, …

  Primer: Podjetje ima denimo 250 zaposlenih, za prevzem nekega posla pa lahko zagotovijo tudi 500 delavcev. Kadrovski potencial torej znaša 500.
   
 • Poslovna tradicija predstavlja leto pričetka dejavnosti podjetja ne glede na pravni status ali lastništvo.

  Primer: Neko podjetje se ukvarja z gostinstvom, s katerim so pričeli predniki že pred 200 leti. Zdaj se podjetje s to dejavnostjo ukvarja kot d. o. o. in je bilo registrirano leta 1989. Pravi podatek za to polje je torej 1805, saj ima ta dejavnost že dvestoletno poslovno tradicijo.
   
 • Pretežna dejavnost je podatek o splošnih dejavnostih, ki jih podjetje opravlja: storitve, proizvodnja, uvoz, izvoz, trgovina na drobno ali trgovina na debelo. Ker se podjetje ukvarja z več skupinami dejavnosti, jih je pri posameznem podjetju lahko prikazanih več hkrati. To vrsto podatkov zbira Pirs in jih najdete v sklopu podatkov »O podjetju«.
   
 • Tržno okolje predstavlja informacije o trgih, na katerih posamezno podjetje nastopa, in k vsakemu trgu je pripisan tudi delež v odstotkih. Seznam trgov: lokalno, Slovenija, Evropska unija, države nekdanje Jugoslavije, ostalo. To vrsto podatkov zbira Pirs in jih najdete v sklopu podatkov »O podjetju«.
   
 • Kontaktne osebe so dodatne informacije za vzpostavitev kontaktov v posameznem podjetju prek točno določenih oseb. Za vsako kontaktno osebo so lahko na voljo tip službe v podjetju, ime in priimek, telefonska številka in elektronski naslov. To vrsto podatkov zbira Pirs in jih najdete v sklopu podatkov »Kontakti«.