V skladu z ZEKom-1 vas moramo opozoriti, da to spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi vam omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Več informacij najdete v naših Pravilih o rabi piškotkov.
Dovolili ste, da se na vašo napravo naložijo piškotki. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Zavrnili ste uporabo piškotkov. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Pirs za Android
Pirs Adaffix
Povpraševanje


Potrebujete najugodnejšo ponudbo slovenskih podjetij? Poiščite podjetja v Pirsu in jim pošljite povpraševanja po elektronski pošti. Avtorizirani skrbniki podjetij lahko povpraševanja objavijo tudi na »Izkaznici podjetja«, tako da izberejo to možnost na obrazcu.

Za kreiranje in pošiljanje povpraševanja samo enemu prejemniku (podjetju) ni potrebna registracija oziroma prijava uporabnika v Pirs, za pošiljanje povpraševanj več prejemnikom hkrati pa se morate najprej registrirati oziroma prijaviti.
 

»Pošlji povpraševanje« je Pirsovo poslovno orodje, ki omogoča pošiljanje povpraševanj (povprašujete po nakupu izdelka ali storitve in ne po prodaji!) izbranim podjetjem, ki:

 • med svojimi podatki imajo elektronski naslov,
 • so dala predhodno soglasje v skladu s 109. členom Zakona o elektronskih komunikacijah ali
 • vam niso prepovedala nadaljnjega pošiljanja elektronskih sporočil prek Pirsa.

V seznamu zadetkov označite eno ali več podjetij s klikanjem na logično polje levo zgoraj pri vsak podjetju, lahko pa označite vse hkrati s klikom na »Označi: Vse«. Hkrati lahko povpraševanje pošljete na največ 1.000 izbranih podjetij.

Za označena podjetja izberete možnost »Pošlji povpraševanje« in program Pirs vam odpre okno za pripravo vsebine povpraševanja. Izpolnite obvezne elemente:

 • svojo telefonsko številko,
 • naziv povpraševanja,
 • kratek opis oziroma povzetek povpraševanja,
 • podrobnejši opis povpraševanja,
 • izberite način povratnega kontakta prejemnika (prek telefona ali elektronskega sporočila).

Neobvezno pa lahko označite tudi:

 • poudarek, kaj v ponudbi še posebej pričakujete (cena, minimalna količina, dobavni rok),
 • rok veljavnosti povpraševanja (če ste se odločili za objavo v Pirsu, tudi čas prikazovanja povpraševanja v Pirsu).

Povpraševanje se od elektronskega sporočila razlikuje tudi v možnosti, da ga lahko kot avtoriziran skrbnik podjetja v Pirsu objavite med podatki svojega podjetja. To morate posebej označiti.

V spodnjem delu okna imate seznam podjetij, ki ste jih izbrali, da bi jim poslali elektronsko sporočilo. Za vsako podjetje imate lahko eno izmed sporočil:

 •  - podjetje je dalo soglasje po 158. členu ZEKom-1 in sporočilo bo poslano,
 •  - podjetje vam je prepovedalo nadaljnje pošiljanje elektronskih sporočil in sporočilo ne bo poslano,
 • podjetje nima elektronskega naslova med svojimi podatki in je polje »zamrznjeno«.

Ko ste vsebino povpraševanja pripravili, kliknite na gumb »Pošlji« in Pirs bo izbranim podjetjem poslal pripravljeno elektronsko sporočilo. Če ste se odločili tudi za objavo v Pirsu, se bo hkrati med podatki vašega podjetja prikazala tudi vsebina povpraševanja.

Pirs kot prvi poslovni imenik v Sloveniji za elektronske naslove mnogih podjetij ponuja predhodno soglasje po  158. členu Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1, Ur.l. RS, št. 109/2012). Predhodno soglasje je pridobljeno osebno in je verificirano s podpisom pooblaščene osebe posameznega podjetja. S tem uporabnikom Pirsa dovoljujejo, da lahko v Pirsu objavljeni e-naslov uporabijo za prvo komercialno sporočilo za namen neposrednega trženja in s tem soglašajo, da takšno sporočilo ne šteje za neželene komunikacije po 158. členu ZEKom-1. Takšni elektronski naslovi so označeni z .

V skladu s tretjo alinejo 1. odstavka 6. člena ZEPT (Ur.l. RS, št. 61/2006, 45/2008 in 79/2009) mora pošiljatelj nedvoumno navesti ime in priimek fizične oziroma polni naziv pravne osebe, v imenu katere je komercialno sporočilo poslano.

Program PIRS omogoča vodenje evidence, če vam prejemnik prepove nadaljnje pošiljanje elektronskih sporočil oziroma povpraševanj. Seznam podjetij, ki so vam kot registriranemu uporabniku Pirsa na internetu prepovedala nadaljnja pošiljanja, najdete v uporabniškem računu »Moj Pirs« => »Nedostopna podjetja«.

OPOZORILO: Pošiljajte povpraševanja samo tistim, ki takšna sporočila želijo prejemati. Pošiljanje povpraševanj brez pooblastila prejemnika je po internetnih kodeksih in zakonih nekaterih držav prepovedano. Preberite si pravna določila.

Kako pošljete povpraševanje podjetjem?

1. korak

Poiščite podjetja prek splošnega ali naprednih kriterijev iskanja.


2. korak

Označite podjetja, ki jim želite poslati povpraševanje.


3. korak

Med trženjskimi orodji izberite »«Pošlji povpraševanje«, sestavite vsebino povpraševanja in kliknite na »Pošlji«.