V skladu z ZEKom-1 vas moramo opozoriti, da to spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi vam omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Več informacij najdete v naših Pravilih o rabi piškotkov.
Dovolili ste, da se na vašo napravo naložijo piškotki. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Zavrnili ste uporabo piškotkov. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Pirs za Android
Pirs Adaffix
Novinarska informacija  
PIRS odslej tudi na mobilnih telefonih

Datum objave: 29.2.2012Pirs za Android omogoča preprosto iskanje slovenskih podjetij 

Ljubljana, februar 2012 – Na Slovenski knjigi, ki je znana po Pirsu (Poslovni informator Republike Slovenije), se je Pirsovi družini pridružil najmlajši Pirs za Android. Gre za brezplačen program, ki deluje na pametnih prenosnih telefonih z operacijskim sistemom Android. Program omogoča preprosto iskanje podjetij v trenutni okolici, v katerem koli kraju ali po vsej Sloveniji. Lokacijo podjetja lahko prikaže na zemljevidu, izračuna idealno pot ali pa ponudi kupon za popust, ki ga lahko uporabnik unovči pri nakupu v nekaterih podjetjih.

Do podatkov o podjetjih program pripelje uporabnika prek iskalnika po izdelkih in storitvah oziroma imen podjetij. V veliko pomoč je tudi samodejno predlaganje, kar iskanje še pospeši. Program išče podjetja v naši bližini (s pomočjo omrežja gsm oz. G3 ali prek GPS-sprejemnika), lahko pa tudi v določenem kraju (pošta) ali kar po vsej Sloveniji.

Za vsako podjetje program ponudi vse osnovne podatke: ime podjetja, naslov, telefon, e-naslov, spletni naslov in dejavnosti, izdelki ali storitve. Uporabnik lahko v podjetje takoj pokliče, mu pošlje e-sporočilo ali pogleda na spletno stran. Na zemljevidu prikaže njegovo geografsko lokacijo in celo izračuna pot od uporabnikove trenutne lokacije do podjetja.

Konkurenčno prednost programa predstavljajo podatki, preverjeni neposredno v podjetjih, ki jih skozi vse leto zbirajo zastopniki Slovenske knjige, še zlasti izdelki in storitve, ki jih ponujajo posamezna podjetja. S programom lahko uporabnik tudi prihrani. V podjetjih, ki ponujajo popuste, pred plačilom kar na zaslonu svojega telefona pokaže kupon za popust in končni znesek je tako lahko nižji.

Za še hitrejše iskanje ponuja program sklope izbranih podjetij, ki ponujajo sorodne izdelke ali storitve. Tako lahko v svoji bližini brez iskanja pregledujemo skupine avtomehanikov, bank, zavarovalnic, frizerjev, hotelov, restavracij … Posamezna podjetja lahko shranimo med priljubljene ali med stike v telefonu, za delovanje pa je potrebna internetna povezava. S Pirsom za Android postane prenosni telefon še pametnejši, iskanje podjetij pa še preprostejše.

Prenos brezplačnega programa Pirs za Android: Android market


O Pirsu in izdajatelju

Slovenska knjiga je založba z dvajsetletnimi izkušnjami na področju izdaje poslovnih imenikov, med njimi pa je najbolj znan Pirs (Poslovni informator Republike Slovenija). Pirs ni samo imenik, ampak je najpopolnejša zbirka poslovnih podatkov o podjetjih in drugih organizacijah, preverjenih z osebnim obiskom na terenu, še zlasti izdelkov in storitev, ki jih podjetja ponujajo. Za kakovost in poslovno odličnost je Pirs prejel že štiri najvišje evropske nagrade, ki jih podeljuje mednarodno združenje poslovnih podatkovnih baz EADP. Pirs izhaja na cederomu in internetu, od  februarja 2012 pa tudi v različici za prenosne telefone z operacijskim sistemom Android.


Kratka verzija novinarske informacije 1

Slovenska knjiga je izdala brezplačen program PIRS za Android, ki omogoča preprosto iskanje podjetij v trenutni okolici, v katerem koli kraju ali po vsej Sloveniji. Lokacijo podjetja lahko prikaže na zemljevidu, izračuna idealno pot ali pa ponudi kupon za popust, ki ga lahko uporabnik unovči pri nakupu v nekaterih podjetjih. Program je na voljo v Android Marketu, podrobnosti pa so tudi na naslovu www.pirs.si/android.


Kratka verzija novinarske informacije 2

Slovenska knjiga je izdala brezplačen program PIRS za Android, ki omogoča preprosto iskanje podjetij v trenutni okolici, v katerem koli kraju ali po vsej Sloveniji. Do podatkov o podjetjih program pripelje uporabnika prek iskalnika po izdelkih in storitvah oziroma imen podjetij. Podatki so namreč preverjeni neposredno v podjetjih, ki jih skozi vse leto zbirajo zastopniki Slovenske knjige, še zlasti izdelki in storitve, ki jih ponujajo posamezna podjetja.

Program lokacijo podjetja lahko prikaže na zemljevidu, izračuna idealno pot ali pa ponudi kupon za popust, ki ga lahko uporabnik unovči pri nakupu v nekaterih podjetjih. Posamezna podjetja lahko shranimo med priljubljene ali med stike v telefonu. Program je na voljo v Android Marketu, podrobnosti pa so tudi na naslovu www.pirs.si/android.


PR KONTAKT

Mario Pintar, pomočnik direktorja prodaje
Slovenska knjiga, d.o.o.
Stegne 3, 1000 Ljubljana

tel. 01 500 52 48

e-naslov:mario.pintar@pirs.si
Rudi Bregar, urednik Pirsa
Slovenska knjiga, d.o.o.

Stegne 3, 1000 Ljubljana
info@pirs.si
www.pirs.si

 

Novinarska informacija (.doc in .pdf)

Novinarska informacija za Pirs ANDROID.doc (190 KB)

Novinarska informacija za Pirs ANDROID.pdf (335 KB)

Slikovni material (.gif)

Logotip