V skladu z ZEKom-1 vas moramo opozoriti, da to spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi vam omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Več informacij najdete v naših Pravilih o rabi piškotkov.
Dovolili ste, da se na vašo napravo naložijo piškotki. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Zavrnili ste uporabo piškotkov. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Pirs za Android
Pirs Adaffix
Splošni pogoji naročanja


1. Naročnik bo ob plačilu v rubriko "sklic na številko" vpisal številko naročilnice oziroma podatke, ki so zapisani na izdanem računu. Vse cene so v evrih.

2. Slovenska knjiga se obvezuje, da bo naročnikove podatke objavila korektno, naročene izdelke pa dobavila v dogovorjenem roku.

3. Slovenska knjiga se obvezuje, da bo upoštevala upravičene reklamacije, ki bode prispele v pisni obliki na njen naslov v 15 (petnajstih) dneh po prevzemu izdelka oziroma objavi izdelanega oglasa.

4. Naročnik lahko odstopi od naročilnice v 7 (sedmih) dneh od podpisa naročilnice s priporočenim pismom. V primeru morebitnega kasnejšega enostranskega odstopa naročnika od naročilnice je Slovenska knjiga upravičena zaračunati vse dejanske stroške, ki jih je imela s pripravo na izpolnitev obveznosti, v vsakem primeru pa najmanj 30 (trideset) odstotkov vrednosti naročila.

5. Dokler kupnina ni v celoti plačana, si Slovenska knjiga na dobavljenih izdelkih pridržuje lastninsko pravico.

6. Slovenska knjiga si pridržuje pravico, da izdelke, ki jih svojim naročnikom podarja v reklamne namene, dostavi le ob plačilu celotne kupnine v dogovorjenem roku iz naročilnice.

7. V primeru sklenitve naročilnice oziroma nakupu izdelkov po nižji, prednaročniški ceni, Slovenska knjiga zagotavlja naročniku nespremenjeno prednaročniško ceno, ki velja ob podpisu naročilnice. V primeru zamude s plačilom naročnik ugodnost prednaročniške cene izgubi, Slovenska knjiga pa si pridržuje pravico zadržati dobavo izdelka do poplačila polne cene, ki velja na dan dokončnega plačila.

8. Slovenska knjiga ne more prevzeti odgovornosti za neposredne ali posredne škode, ki bi nastale z uporabo bate podatkov, ki jih je založba pridobila s preverjanjem. Se posebej pa založba ne nosi nobene pravne ali moralne odgovornosti za morebitno škodo, ki bi nastala kot posledica uporabe napačnih, nepopolnih, dvoumnih ali drugače zavajajočih informacij, neposredne pridobljenih s preverjanjem izvornih podatkov (ali njihovimi kasnejšimi spremembami) pri subjektih, vpisanih v poslovnih imenikih. Za obveznosti iz naslova materialnih avtorskih pravic, povezanih z oddanimi likovnimi, grafičnimi in drugimi materiali, odgovarja naročnik, ki bo založniku dostavil tudi podatke o avtorjih posameznih avtorskih del.

9. Stranki bosta vse morebitno spore reševali sporazumno, v kolikor pa to ne bo mogoče, je za spore pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljana.

10. Naročilnica je sestavljena v 2 (dveh) izvodih. En izvod prejme naročnik, 1 (en) izvod pa Slovenska knjiga.