V skladu z ZEKom-1 vas moramo opozoriti, da to spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi vam omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo. Več informacij najdete v naših Pravilih o rabi piškotkov.
Dovolili ste, da se na vašo napravo naložijo piškotki. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Zavrnili ste uporabo piškotkov. To nastavitev lahko kadarkoli spremenite s klikom na gumb "Raba piškotkov".
Pirs za Android
Pirs Adaffix
Splošni pogoji objave v Pirsu


Podatki v Pirsu so pridobljeni iz javnih podatkovnih zbirk ali z osebnim preverjanjem prek zastopnikov Slovenske knjige. Pri obisku zastopnika odgovorna oseba v podjetju s podpisom potrdi točnost podatkov, navedenih v dokumentu. Založniku s tem dovoljuje, da podatke skupaj s statističnimi in drugimi javno dostopnimi podatki, vključno z osebnimi podatki, uporabi za objave v imenikih, za posredovanje obvestil, in da popisane osebne podatke v skladu z določili zakona o varovanju osebnih podatkov vodi v ustreznih podatkovnih zbirkah, potrebnih za izdajo imenikov (katalog naročnikov, katalog kupcev, ...). Prikaz osnovnih podatkov s popisnice je brezplačen. Naročnik je dolžan vse morebitne spremembe podatkov v pisni obliki sporočiti čim prej, založba pa se obvezuje, da bo upoštevala te spremembe, takoj ko bo to mogoče. Pridržuje pa si tudi pravico do redakcijskih pravopisnih in drugih popravkov ter uskladitve s tehničnimi elementi imenika. Za obveznosti iz naslova materialnih avtorskih pravic, povezanih z oddanimi likovnimi, grafičnimi in drugimi materiali, odgovarja naročnik, ki mora založniku dostaviti tudi podatke o avtorjih posameznih avtorskih del. Naročnik analogno prevzema tudi odgovornost za zaščito osebnih podatkov na osnovi določil 2. in 3. odstavka 10. člena ZVOP-1.

Zgornja določila se smiselno uporabljajo tudi za posredovanje podatkov podjetij prek interneta kot Vnos novega podjetja in Sprememba podatkov podjetja. Spremembe podatkov lahko prek interneta pošiljajo samo registrirani uporabniki Pirsa, ki zahtevajo dodelitev aktivacijske kode za pridobitev pravice avtoriziranega urejanja oglasov in podatkov svojega podjetja.

Založnik upošteva reklamacije vsebin s strani naročnika, ki bodo prispele v pisni obliki na naslov založnika v 15 dneh po prikazu/objavi v Pirsu na internetu.